Norrvatten söker erfaren projektledare till ledningsnätsprojekt

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 06 maj 2024

För att kunna genomföra planerade investeringar i dricksvattenförsörjningen och samtidigt bedriva den dagliga verksamheten mot högt uppsatta mål utökar vi på Norrvatten nu vår projektverksamhet med en projektledare. Vi söker dig som har erfarenhet av att driva större projekt inom ledningsnät, anläggning eller infrastruktur och som brinner för att göra samhällsnytta på riktigt. Är du den vi söker?

Ditt uppdrag

Du leder och driver framför allt investeringsprojekt och reinvesteringsprojekt för nya huvudvattenledningar. Projekten är ofta komplexa och du leder projektet från tidigt skede till slutbesiktad anläggning. I rollen ansvarar du för att resurssätta projektet med rätt kompetens och under projektets gång motiverar, engagerar och stöttar du projektmedlemmarna. Du ser till att projektet levererar överenskommet resultat vid överenskommen tidpunkt och inom beslutad projektbudget.

Du kan även komma att gå in i rollen som mentor till andra projektledare gällande projektledningsprocesserna.

I ditt arbete ställs du löpande inför frågeställningar inom VA, entreprenadjuridik och i att finna tekniska lösningar i de projekt och utmaningar du ställs inför.

Enheten ledningsnätsprojekt består av projektledare, byggledare, utredningsledare, GIS-ingenjör, projektör samt inmätare och du rapporterar till enhetschef.

Du kommer vara placerad i Sundbyberg på Norrvattens huvudkontor.

Kvalifikationer

  • Teknisk utbildning på universitets- eller högskolenivå alternativt arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildningsnivån.
  • Har mer än 5 års erfarenhet av att leda projekt med varierad komplexitet och är van vid att leda projekt enligt standardiserade projektledningsmetodik.
  • Du har goda kunskaper i projektekonomi, entreprenadjuridik och offentlig upphandling.

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet från VA-projekt
  • B-körkort

Personliga egenskaper

Som person har du goda ledaregenskaper, trivs med att ta beslut och har ett målinriktat arbetssätt med förändringsledning som en naturlig del.  Du utmärker dig som en god kommunikatör och trivs i samarbete med andra, såväl internt som externt.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse

I den här rekryteringen samarbetar Norrvatten med Compass. Du söker  tjänsten via länken där du registrerar dig och bifogar dina dokument. För mer information om Norrvatten och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070 377 06 20. Välkommen med din ansökan!

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast, dock senast 3 juni. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Upplysningar om tjänsten från Norrvatten lämnas av Annika Falkmar, Enhetschef ledningsnätsprojekt som nås via 079-143 38 37 eller annika.falkmar@norrvatten.se

Dela sidan