Norrvatten söker underhållsingenjör

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 21 mars 2023

Vill du tillsammans med härliga kollegor ha ett spännande och omväxlande arbete inom drift och underhåll? Norrvatten erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en lagom stor organisation.

Som underhållsingenjör på Norrvatten är du en del av produktionsavdelningen och arbetar i hjärtat av produktionen av vårt viktigaste livsmedel dricksvatten. Inom enheten finns drifttekniker som arbetar dagtid med mekaniskt underhållsarbete samt skiftgående ingenjörer som övervakar processen i vattenverket och ute på distributionsnätet.

Ditt uppdrag

Du kommer att ansvara för att upprätta och uppdatera underhållsplaner på 1-10 års sikt och du verkar för att vi har ett ändamålsenligt, löpande och förebyggande underhåll.

Planerna och arbetet utgår från fastlagda underhållsstrategier och faktiska förutsättningar i verksamheten. I tjänsten ingår även ansvar för att sammanställa förslag till reinvesteringar utifrån ett underhållsperspektiv till anläggningsansvarig som grund för budgetering. I rollen som underhållsingenjör på Norrvatten följer du upp och utvecklar det förebyggande och avhjälpande underhållet för en ökad driftsäkerhet och totalekonomi. Du bidrar också med din kompetens t.ex. i samband med projekt. I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram, planera och följa upp revisionsarbetet, driva underhålls- och förbättringsprojekt av komplicerad karaktär samt att delta i erfarenhetsåterföring med övriga tekniska discipliner.

Du kommer vara placerad på Görvälnverket i Järfälla.

Kvalifikationer

  • Teknisk utbildning inom drift, underhåll, VA eller process
  • Erfarenhet av underhåll av vattenverk, fjärrvärme eller processindustrin
  • B-körkort och tillgång till bil
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • God datorvana

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av VA-verksamhet eller annan VA-skötsel
  • Erfarenhet av mekaniskt underhåll, exempelvis: svets, renovering av pumpar, byten av lager, ventiler och flänsförband
  • Kunskaper och erfarenhet av digitala underhållssystem, t. ex. IDUS
  • Heta arbeten
  • Erfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation samt att leda entreprenörer

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och självständig. Du tar initiativ och är idérik. Du har lätt för att samarbeta och jobba i grupp. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och skrift. Du behöver ha en god processförståelse och har lätt för att se helheten i ditt dagliga arbete.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av underhållsplanering, konstruktion, leda mindre projekt samt att genomföra ständiga förbättringar.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten är ett kommunalförbund som producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till 14 medlemskommuner med stark expansion i norra Storstockholm. 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten garanterar ett hälsosamt dricksvatten och därmed möjliggör regionens utveckling.  Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent med ca 70 anställda. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Ansök senast: 2023-04-10

Dela sidan