Norrvatten söker laboratoriechef

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 04 maj 2023

Vill du bli Norrvattens nya laboratoriechef? Här får du en viktig roll med uppdraget att leda och utveckla ett ackrediterat laboratorium hos en av Sveriges största dricksvattenproducenter.

På Norrvatten arbetar vi för att det ska fortsätta vara en självklarhet att alla i vårt område ska ha tillgång till friskt och gott vatten. Detta ställer höga krav på att en väl fungerande kontroll av dricksvattnets kvalitet. På vårt ackrediterade laboratorium genomför vi mikrobiella och kemiska dricksvattenanalyser till Norrvatten och till Norrvattens 14 medlemskommuner.

Laboratoriet har en central roll i Norrvattens drift- och egenkontroll av vattenreningsprocessen och i analysen av producerat och distribuerat dricksvatten. Laboratoriet bistår även med analyser vid plötsliga händelser till exempel vid läckor på ledningsnätet och underlag för processtöd. Vi analyserar och även prover från medlemskommunernas egenkontroll och ansvarar för samordning av dessa.

För att säkerställa norrortskommunernas framtida behov av dricksvattenförsörjning pågår ett stort utvecklingsarbete där en utbyggnad av vattenverkets kapacitet och reningsprocesser sker de närmaste åren. Det innebär flera spännande utvecklingsprojekt där laboratoriet kommer att vara delaktiga i analysarbetet.

Ditt uppdrag

Som laboratoriechef får du ett övergripande ansvar för Norrvattens laboratorium med budget- och personalansvar för laboratoriets sju kunniga och engagerade medarbetare. Du rapporterar till avdelningschefen för Kvalitet och utveckling.

Arbetsplatsen är belägen vid vattenverket, Görvälnverket, i Järfälla, en av Sveriges vackraste arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur.

I dina ansvarsområden ingår:

  • att säkerställa att laboratoriet möter Norrvattens nuvarande och framtida krav på analyser av dricksvatten
  • att leda och fördela arbetet inom laboratoriet och ansvar för kortsiktig och långsiktig kompetensförsörjning
  • att verka för en god arbetsmiljö och att bevara den goda teamkänslan på laboratoriet
  • att driva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete som leder till en effektiv laboratorieverksamhet med hög kvalitet
  • huvudansvar för laboratoriets kvalitetsledningssystem, baserat på SS-EN ISO/IEC 17025:2018
  • systemansvar för laboratoriets instrument med ansvar för förvaltning, underhåll, vidareutveckling samt upphandling och inköp av utrustning
  • ansvar för kundkontakter med Norrvattens medlemskommuner och samarbete med VA-organisationer, laboratorier inom andra företag och med universitet.
  • medverkan i olika utvecklingsprojekt som bedrivs vid Norrvatten.
  • ta fram rapporter och beslutsunderlag till de investeringsprojekt som pågår
  • omvärldsbevakning inom området

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av laboratoriearbete varav minst ett par år från ett ackrediterat laboratorium, eller från annan laboratorieverksamhet med höga krav på standardiserade och kvalitetssäkrade arbetsmetoder. Hög IT-mognad och god systemvana liksom mycket god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift är väsentligt. Vi tror att du har någon erfarenhet av arbetsledning och vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat med kvalitetsledningssystem.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera och att skapa och utveckla förtroendefulla samarbeten både internt och externt. Som ledare bygger du en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera och motivera medarbetare och skapa förutsättningar för dem att utvecklas och växa i sina roller. Du är resultatorienterad med förmåga att driva frågor framåt och leder med hjälp av mål som är konkreta, mätbara och relevanta för laboratoriets verksamhet.

Som person är du prestigelös, har hög integritet och ett lösningsorienterat och strukturerat arbetssätt.

Vi söker dig som leder efter våra värdeord tillit, engagemang och nyskapande.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. Vi är därför glada över att återigen blivit certifierade enligt Great Place to Work.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Ansökan och mer information

I denna rekrytering samarbetar Norrvatten med ProAstri. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Öberg på karolina@proastri.se eller på tfn 0707-456766. Du söker tjänsten via www.proastri.se så snart som möjligt dock senast den 2 juni 2023. Intervjuer kommer att ske löpande.

 

Dela sidan