Norrvatten söker KMA-specialist

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 10 mars 2023

Vill du arbeta i en KMA-specialistroll för vårt stora utbyggnadsprojekt Norrvattens framtida vattenproduktion och påverka utvecklingen av en av våra viktigaste samhällsfunktioner?

Norrvattens medlemskommuner växer och vi befinner oss därför i ett utvecklingsskede och står inför stora nyinvesteringar, vilket innebär många nya och komplexa projekt.

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan, en god arbetsmiljö med hög trivsel och ett stort engagemang för vårt uppdrag. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för KMA-frågor och ser vikten av dess betydelse. Du har några års erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete inom byggbranschen och trivs med att ha många kontaktytor då du har en regelbunden dialog med projektorganisationen, konsulter och entreprenörer. Du är prestigelös och kan ge stöd och råd i både små som stora frågor.

Projektet Norrvattens framtida vattenproduktion (NFVP) är ett stort, komplext projekt som handlar om att bygga ut vattenverkets kapacitet och rening. Organisatoriskt hör projektet till avdelningen Projekt och entreprenad som har 19 engagerade och kunniga medarbetare som arbetar med planering och projektledning av ny- och ombyggnationer av ledningsnät, VA-anläggningar och vattenverk. Avdelningen hanterar även VA-utredningar och förstudier kring ledningsnätsprojekt avdelningen ansvarar också för Norrvattens distributionsnät, geografiska informationssystem, vattenmätare och läcksökning. I projektet NFVP arbetar idag cirka 170 konsulter.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsten innebär att du ibland med behöver arbeta på Görvälnverket i Järfälla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, YH-nivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Relevant utbildning inom KMA-området
 • Erfarenhet från liknande arbeten inom byggbranschen, gärna med inriktning mot infrastruktur.
 • Tidigare erfarenheter inom samordning mellan kvalité, miljö och arbetsmiljö.
 •  Goda kunskaper om lagar och förordningar inom området.
 • Erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda språkkunskaper i svenska
 • B-körkort

Meriterande kunskaper

 • Erfarenhet av att utbilda
 • Erfarenhet inom bygg, anläggning eller entreprenad
 • Tidigare erfarenhet inom entreprenadjuridik, byggvarubedömningen, kemikaliehanteringssystem

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Personliga egenskaper

Det här är rätt arbete för dig som trivs att arbeta med frihet under ansvar, vilket betyder att du behöver vara självgående, ha en god organisationsförmåga. Det är också viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan möta olika personligheter samtidigt som du vågar ställa krav för att säkerställa uppsatta mål och ramverk.
Vidare ser vi att du besitter en god kommunikativ och pedagogisk förmåga för att kunna förmedla information kring arbetsmiljöarbetet på ett tydligt och begripligt sätt. Du trivs när det är ordning och reda och arbetar strukturerat.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Ansökan

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Här hittar du ansökningsformuläret.

Ansök senast: 2023-04-02

 

Dela sidan