Norrvatten söker BIM-specialist

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 10 maj 2023

Vill du arbeta i en BIM-specialistroll för vårt stora utbyggnadsprojekt Norrvattens framtida vattenproduktion och påverka utvecklingen av en av våra viktigaste samhällsfunktioner?

Norrvattens medlemskommuner växer och vi befinner oss därför i ett utvecklingsskede och står inför stora nyinvesteringar, vilket innebär många nya och komplexa projekt.

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan, en god arbetsmiljö med hög trivsel och ett stort engagemang för vårt uppdrag. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Ditt uppdrag

Som specialist i digital projekthantering BIM arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister dels i kravställning och hantering av objektorienterad information i modeller, dels i hantering av den geografiska informationen. I arbetet ingår att säkerställa och utveckla nyttjandet av BIM genom projektens olika skeden t.ex. genom implementering eller utveckling av arbetssätt kring BIM.

Du kommer att tillsammans med övriga specialister inom digital projekthantering bidra till hantering av BIM-frågor i projekten och vara kontaktperson för teknikansvariga inom BIM hos konsulter och leverantörer.

Arbetet inom BIM innefattar att dels vara med och verkställa leveranserna, dels följa upp och kvalitetssäkra leveranser så att kraven inom BIM är uppfyllda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 HP (120p), alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av BIM
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av CAD
  • har goda och relevanta kunskaper i programvaror som hanterar samordningsmodeller
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande kunskaper

  • har aktuell och relevant erfarenhet av beställarrollen inom samhällsbyggnadsprojekt
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med BIM i stora projekt.
  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med digital projekthantering och/eller dokumenthanteringssystem

Personliga egenskaper

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla projektets gemensamma mål. Du behöver ha förmåga att se helhetsperspektiv utan att tumma på kvaliteten. Din kommunikationsförmåga är god och du förmedlar budskap på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga och du är duktig på att förmedla budskap till mottagaren på ett lätt och enkelt sätt.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Ansökan

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Urval och intervjuer sker löpande. Ansök senast: 2023-05-30

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan