Andreas Thunberg ny VD för Norrvatten

Foto Andreas Thunberg
Publicerad 27 juni 2022

Norrvattens styrelse har, vid ett styrelsemöte den 22 juni, beslutat att anställa Andreas Thunberg som VD på Norrvatten från den 1 januari 2023.

Andreas Thunberg är idag VD för Käppalaförbundet och har redan god kännedom om Norrvatten eftersom organisationerna samarbetar i en rad frågor. Andreas Thunberg har arbetat på Käppalaförbundet i olika roller sedan 2006 och har varit VD sedan 2018.  Han är civilingenjör med inriktning miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet.

− Jag är väldigt glad över att ha rekryterat Andreas Thunberg som ny VD för Norrvatten. Han har lång erfarenhet av ledande befattningar i en liknade organisation och erfarenhet av stora utbyggnadsprojekt. Norrvatten står inför viktiga investeringar i dricksvattenproduktionen och jag är övertygad om att Andreas Thunberg är rätt person att leda förbundet på den resan, säger styrelseordförande Pehr Granfalk.

Norrvattens nuvarande VD Håkan Falk kommer fortsätta som VD till den 31 december 2022 och därefter kommer han vara kvar på Norrvatten i en rådgivande roll.

− Jag vill tacka Håkan Falk för ett mycket bra jobb med att leda Norrvattens verksamhet under de senaste åren, där fokus har varit att driva arbetet med att långsiktigt säkra Norrvattens produktionskapacitet, fortsätter Pehr Granfalk.

− Jag tackar styrelsen för förtroendet och ser mycket fram emot att få leda och utveckla Norrvatten. Det är en välskött VA-verksamhet som jag redan känner väl. Det ska nu bli spännande att vara en del av Norrvattens arbete med att trygga dricksvattenförsörjningen för framtiden, säger Andreas Thunberg, tillträdande VD.

Dela sidan