Norrvatten och Käppalaförbundet söker säkerhetschef med inriktning på informationssäkerhet

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 01 september 2021

För att ytterligare förbättra säkerhetsarbetet inom dricksvattenproduktionen och avloppsreningen för en stor del av norra Stockholmsområdet söker vi nu en säkerhetschef. Du har erfarenhet av komplext informationssäkerhetsarbete och arbete med säkerhetsskydd och kan leda Norrvatten och Käppalaförbundet in i en alltmer komplex och digital omvärld i ständig förändring. Är du rätt person för att anta utmaningen?

Ditt uppdrag

Som säkerhetschef kommer du att driva och leda säkerhetsarbetet på Norrvatten och Käppalaförbundet i enlighet med gällande lagstiftningar, myndigheters föreskrifter, branschstandarder samt interna säkerhetspolicyer och riktlinjer. En viktig del av din roll blir att ansvara för säkerhetsarbetet i projektet Norrvattens framtida vattenproduktion, där vi kompletterar vårt nuvarande vattenverk med en ny anläggning för dricksvattenproduktion.

Du är ett stöd till chefer och medarbetare i säkerhetsrelaterade frågeställningar avseende personalsäkerhet, fysisk säkerhet, informationssäkerhet och säkerhetsskydd. I ditt uppdrag ingår även att genomföra säkerhetsskyddade upphandlingar och vara kontaktperson mot myndigheter inom säkerhetsområdet. I den här rollen är du även informationssäkerhetschef, säkerhetsskyddschef och signalskyddschef.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med och leda arbete avseende säkerhetsskydd, informationssäkerhet, personalsäkerhet och fysisk säkerhet
  • Goda kunskaper i aktuell lagstiftning och standarder inom säkerhets-, informationssäkerhets-, och säkerhetsskyddsområdet
  • Svensk medborgare
  • B-körkort
  • Engelska i tal och skrift

Meriterande kunskaper

  • Erfarenhet av projektledning av säkerhet i byggprojekt
  •  Ledarskapsutbildning
  •  Ledarerfarenhet
  •  Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning

Personliga egenskaper

I rollen som säkerhetschef behöver du tycka om att utveckla, utreda, analysera och utvärdera olika handlingsalternativ. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och har förmåga att väga samman komplex information och olika hänsynstagande vid beslut. Du har självinsikt och en god samarbetsförmåga. Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsten innebär att du med regelbundenhet kommer arbeta på vattenverket i Järfälla och Käppalaförbundets reningsanläggning på Lidingö.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassificerad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer genomföras innan tjänsten tillträds.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten är en arbetsplats med hög trivsel och där du får möjlighet att påverka. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Ansökan skickas till:jobb_norrvatten@norrvatten.se

Ange referens: NV2021-250

Frågor besvaras av David Lundqvist, avdelningschef som nås via david.lundqvist@norrvatten.se eller 08-627 37 24 eller Johan Åkerlund, tf. säkerhetschef som nås via johan.akerlund@norrvatten.se eller 0702-57 70 20.

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan