Sök examensarbete på Norrvatten

Sök examensarbete på Norrvatten
Publicerad 07 augusti 2020

Det är möjligt att ansöka om examensarbete på Norrvatten för 2021. Vi tar emot intresseanmälningar examensarbeten på både kandidatnivå och masternivå.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar och distribuerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten alltid kan leverera ett hälsosamt dricksvatten. Norrvatten producerar dricksvattnet i Görvälnverket i Järfälla och använder Mälaren som vattentäkt. Norrvatten har även flera grundvattenverk som kan användas vid behov.

Norrvatten är nu inne i ett intensivt arbete med att bygga ut produktionskapaciteten och förbättra reningen. Norrvatten arbetar också aktivt för att få till åtgärder som minskar tillförseln av oönskade ämnen till dricksvattentäkter, så kallat uppströmsarbete. Självklart ska det producerade vattnet levereras på ett miljömässigt, resurseffektivt och säkert sätt till dricksvattenkonsumenterna. För att klara detta arbetar Norrvatten även ständigt med att vidareutveckla dricksvattendistributionen. Norrvatten har även ett antal grundvattentäkter belägna i exploaterade områden, varför det finns många intressanta frågeställningar kring dessa att hantera.

Examensarbete 

Om du är intresserad av att göra examensarbete hos Norrvatten under 2021 så är du välkommen att höra av dig. 

Intresseanmälan

Examensarbeten på Norrvatten kan vara såväl teoretiska som mer praktiskt inriktade. Såväl kandidatarbeten som examensarbete för master är aktuella. Välkommen med din intresseanmälan till Daniel Hellström, Chef Kvalitet och Utveckling:  daniel.hellstrom@norrvatten.se. Ange "Intresserad av examensarbete" i ämnesraden. Intresseanmälningar hanteras fortlöpande.

Dela sidan