Norrvatten söker underhållsingenjör

Norrvatten söker underhållsingenjör
Publicerad 03 mars 2020

Vill du tillsammans med härliga kollegor ha ett spännande och omväxlande arbete inom drift och underhåll? Norrvatten erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Arbetsplatsen är belägen på Skäftingeholmen i Järfälla kommun och är en av Sveriges vackraste med närhet till Mälaren och en underbar natur.

Som underhållsingenjör på Norrvatten är du en del av produktion- och säkerhetsavdelningen och arbetar i hjärtat av produktionen av vårt viktigaste livsmedel – dricksvatten. Inom enheten finns drifttekniker som arbetar dagtid med mekaniskt underhållsarbete samt skiftgående ingenjörer som övervakar processen i vattenverket och ute på distributionsnätet.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att upprätta och uppdatera underhållsplaner på 1-10 års sikt och du verkar för att vi har ett ändamålsenligt, löpande och förebyggande underhåll.

Planerna och arbetet utgår från fastlagda underhållsstrategier och faktiska förutsättningar i verksamheten. I tjänsten ingår även ansvar för att sammanställa förslag till reinvesteringar utifrån ett underhållsperspektiv till anläggningsansvarig som grund för budgetering. I rollen som underhållsingenjör på Norrvatten följer du upp och utvecklar det förebyggande- och avhjälpande underhållet för en ökad driftsäkerhet och totalekonomi. Du bidrar också med din kompetens till exempel i samband med projekt.

I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram, planera och följa upp revisionsarbetet, driva underhålls- och förbättringsprojekt av komplicerad karaktär samt att delta i erfarenhetsåterföring med övriga tekniska discipliner

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du har erfarenhet av underhållsplanering, konstruktion, leda mindre projekt samt att genomföra ständiga förbättringar. Du har en generell god datavana och har erfarenhet av att jobba i databaserade underhållssystem. Eftersom våra anläggningar är utspridda geografiskt behöver du B-körkort. Du är analytisk, strukturerad och självständig. Du tar initiativ och är idérik. Du har lätt för att samarbeta och jobba i grupp. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och skrift. Du behöver ha en god processförståelse och har lätt för att se helheten i ditt dagliga arbete.

Din profil

 • Teknisk utbildning inom drift, underhåll, VA eller process
 • Erfarenhet av underhåll av vattenverk, fjärrvärme eller processindustrin
 • B-körkort och tillgång till bil
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • God datorvana

 
Meriterande kunskaper

 •  Erfarenhet av VA-verksamhet eller annan VA-skötsel
 • Erfarenhet av mekaniskt underhåll, exempelvis: svets, renovering av pumpar, byten av lager, ventiler och flänsförband
 • Kunskaper och erfarenhet av digitala underhållssystem, till exempel IDUS
 • Heta arbeten
   

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett livsviktigt arbete med en hög grad av påverkan.. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer. Vi har hög trivsel och ett högt engagemang för vårt uppdrag. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. 

Ansökan och mer information 

Upplysningar om tjänsten lämnas av drift- och underhållschef, Andreas Kreibom 08-505 254 37.

Välkommen med din ansökan till:
Andreas Kreibom, Norrvatten, Box 2093, 169 02 Solna, eller andreas.kreibom@norrvatten.se.

Intervjuer kommer ske löpande. Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast, dock senast 3 april 2020.

Dela sidan