Norrvatten söker en driven informationsförvaltare

Norrvatten söker en driven informationsförvaltare
Publicerad 08 september 2020

Välkommen till ett spännande och utvecklande uppdrag i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Vi erbjuder ett uppdrag med en hög grad av påverkan, en god arbetsmiljö med hög trivsel och ett stort engagemang, där du kommer vara vår klippa inom informationshantering. Är du rätt person?

Ditt uppdrag

Du kommer vara förvaltningsledare för vårt dokument- och ärendehanteringsverktyg Public 360. I uppdraget ingår att vara Norrvattens huvudregistrator och ta ansvar för de styrdokument som är nödvändiga för en effektiv informationshantering på övergripande nivå. Du ansvarar även för diarieföring av handlingar, och övergripande ärendehantering. Du är med och utvecklar organisationen till en digital verksamhet. Du stöttar och utbildar organisationen i frågor som rör offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen och arkivlagen. Norrvatten är en mindre organisation och ditt uppdrag kommer även att innehålla blandade administrativa uppgifter så som posthantering och inköp av kontorsmaterial.

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning (minst 60hp) i arkivvetenskap eller arkiv- och informationsvetenskap
  • Minst två års erfarenhet av arbete som arkivarie/registrator/e-arkivarie
  • Erfarenhet av arbete som administratör/förvaltningsledare av dokument- och ärendehanteringssystem
  • God kännedom om gällande lagstiftning och föreskrifter
  • B-körkort

Meriterande kunskaper

  • Flerårig relevant erfarenhet av liknande arbete inom kommunal/statlig verksamhet

Personliga egenskaper

Det är naturligt för dig att kontinuerligt lära dig nytt och utvecklas på jobbet. Vi tror att du:

  • Är utåtriktad och pedagogisk och har god förmåga till samarbete.
  • Har integritet, mod och är trygg i din kompetens och i relevant lagstiftning.
  • Tycker om och har fallenhet för struktur, ordning och reda och vara noggrann.

Att vara rådgivare och stötta verksamheter, medarbetare och chefer i informationshanteringsfrågor är en viktig del av uppdraget, och vi tror att du gillar att arbeta med många olika kontaktytor.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. Viss del av arbetstiden kommer vara på vårt vattenverk, Görvälnverket, i Järfälla kommun.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten är en arbetsplats med hög trivsel och där du får möjlighet att påverka. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 60 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Ansökan skickas till: jobb_norrvatten@norrvatten.se

Ange referens: NV2020-200

Frågor besvaras av Gunilla Melkersson som nås via gunilla.melkersson@norrvatten.se eller  08-627 37 08
Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag: 28 september 2020

Dela sidan