Norrvatten söker elkraftsingenjör

Publicerad 29 april 2020

Välkommen till ett spännande och utvecklande uppdrag i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag! Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan, en god arbetsmiljö med hög trivsel och ett stort engagemang för vårt uppdrag. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Om tjänsten

Norrvattens medlemskommuner växer kraftigt och vi befinner oss därför i ett utvecklingsskede och står inför stora nyinvesteringar och utbyggnad av vår framtida kapacitet och rening, vilket innebär många nya och komplexa projekt. För att kunna genomföra planerade investeringar i dricksvattenförsörjningen och samtidigt bedriva den dagliga verksamheten mot högt uppsatta mål utökar vi på Norrvatten nu vår el- och automationsenhet med ytterligare en elkraftsingenjör. Vi söker dig som har erfarenhet av industriella elkraftssystem och som brinner för komplexa tekniska installationer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som elkraftsingenjör på Norrvatten ansvarar du bland annat för konstruktionslösningar för elanläggningar och deltar i investeringsprojekt som kravställare från verksamheten och som sakkunnig inom kompetensområdet. Du deltar också i att ta fram underhållsplaner och åtgärdsförslag för elanläggningar på 1-10 års sikt. Du är också en viktig kugge i den dagliga driften av Norrvattens anläggningar genom att planera, beställa och följa upp elarbeten utförda av ramavtalsentreprenör. Du har också ansvar för att eldokumentationen är korrekt och uppdaterad.

Du är en del av produktion- och säkerhetsavdelningen och tillhör enheten för el- och automation. Enheten består av fem personer, och förutom elkraftsingenjör består dina kollegor av automationsingenjörer och styr- och regleringenjörer.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant elingenjörsutbildning från högskolan, eller som har en eftergymnasial utbildning inriktad mot elkonstruktion, automation eller styr- och reglerteknik. Du har jobbat med relevanta industriella tillämpningar under flera år och har goda kunskaper om elsystem och alla dess ingående komponenter. Du är van att arbeta med och ta fram underlag och relationshandlingar inom elkraftsområdet och har erfarenhet av både nybyggnation och förändringar i befintliga system.

Det här är rätt arbete för dig som trivs att arbeta med frihet under ansvar. För rollen krävs även en god organisations- och samarbetsförmåga. Arbetsplatsen är belägen på Skäftingeholmen i Järfälla kommun. B-körkort är ett krav för tjänsten. I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen och är en förutsättning för anställning.

Varmt välkommen med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia.  Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Dela sidan