Norrvatten söker elkraftsingenjör

Flygfoto över Görvälnverket.
Publicerad 17 mars 2020

För att kunna genomföra planerade investeringar i dricksvattenförsörjningen och samtidigt bedriva den dagliga verksamheten mot högt uppsatta mål utökar vi på Norrvatten nu vår el- och automationsenhet med ytterligare en elkraftsingenjör. Vi söker dig som har erfarenhet av industriella elkraftssystem och som brinner för komplexa tekniska installationer. Är du rätt person?

Vi erbjuder

Välkommen till ett spännande och utvecklande uppdrag i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvattens medlemskommuner växer kraftigt och vi befinner oss därför i ett utvecklingsskede och står inför stora nyinvesteringar och utbyggnad av vår framtida kapacitet och rening, vilket innebär många nya och komplexa projekt.

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan, en god arbetsmiljö med hög trivsel och ett stort engagemang för vårt uppdrag. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Om tjänsten

Som elkraftsingenjör på Norrvatten ansvarar du bland annat för konstruktionslösningar för elanläggningar och deltar i investeringsprojekt som kravställare från verksamheten och som sakkunnig inom kompetensområdet. Du deltar också i att ta fram underhållsplaner och åtgärdsförslag för elanläggningar på 110 års sikt. Du är också en viktig kugge i den dagliga driften av Norrvattens anläggningar genom att planera, beställa och följa upp elarbeten utförda av ramavtalsentreprenör. Du har också ansvar för att eldokumentationen är korrekt och uppdaterad.

Du är en del av produktion- och säkerhetsavdelningen och tillhör enheten för el- och automation. Enheten består av fem personer, och förutom elkraftsingenjör består dina kollegor av automationsingenjörer och styr- och regleringenjörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant elingenjörsutbildning från högskolan eller som har en eftergymnasial elutbildning, sannolikt inriktad mot elkonstruktion, automation eller styr- och reglerteknik. Du har jobbat med relevanta industriella tillämpningar under flera år och har goda kunskaper om elsystem och alla dess ingående komponenter. Du är van att arbeta med och ta fram underlag och relationshandlingar inom elkraftsområdet och har erfarenhet av både nybyggnation och förändringar i befintliga system.


Det är meriterande om du själv har arbetat som automationselektriker eller som elinstallatör/montör inom industrin eller beställt den typen av tjänster från entreprenörer. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i stora och små investeringsprojekt samt innehar grundkunskaper i projektekonomi och offentlig upphandling.


Det här är rätt arbete för dig som trivs att arbeta med frihet under ansvar. För att lyckas i tjänsten behöver du vara självgående, ha en god organisationsförmåga och samarbetsförmåga. Arbetsplatsen är belägen på Skäftingeholmen i Järfälla kommun och du kommer regelbundet besöka våra anläggningar som finns i 14 kommuner i norra Storstockholm.B-körkort är därför ett krav för tjänsten.


I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen och är en förutsättning för anställning.

Ansökan

Upplysningar om lämnas av produktions- och säkerhetschef Andreas Hagelin, 072-2167136.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till andreas.hagelin[at] norrvatten.se Välkommen med din ansökan redan idag då vi löpande arbetar med urval och intervjuer. Sista ansökningsdag är 27 mars.

Dela sidan