Invigning av vattenpump i Sigtuna

Invigning av vattenpump i Sigtuna
Publicerad 18 juni 2020

Nu är det lättare att släcka törsten i Sigtuna. När den nya parken vid Borgmästarängen i Sigtuna invigdes den 16 juni var det också premiär för en ny dricksvattenpump. Pumpen, som är en gåva från Norrvatten till Sigtuna kommun, är symboliskt placerad med Mälaren som fond.

Sigtuna kommun har fått en ny och trivsam mötesplats. Borgmästarängen som är belägen precis i anslutning till Stora Gatan och busstorget i Sigtuna, har rustats med allt från lekplats och olika sittplatser till dansbana, planteringar och öppen gräsyta.

Vattnet mer tillgängligt

Det finns också möjlighet för den törstige att fylla på sin vattenflaska från en nyinstallerad vattenpump, belägen i utkanten av Borgmästarängen mot Mälaren till. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, har invigt pumpen och är nöjd:

- Jag fyllde min flaska och kan konstatera att vattnet var kallt och gott. Jag vill tacka Norrvatten för den tjusiga pumpen som gör så att våra invånare och besökare kan släcka törsten. Dricksvatten är ju vårt allra viktigast livsmedel, men ibland tar vi det kanske för givet. Jag vill därför passa på så här inför sommaren att komma med en liten uppmaning: Var sparsamma och varsamma med vårt vatten, säger Olov Holst.

Tanken med gåvan från Norrvatten är att dricksvattnet ska bli mer tillgängligt för kommuninvånare.

- Det är roligt att pumpen och kranvattnet får en så central plats i Sigtuna. Förutom att det blir lättare att fylla sin vattenflaska så är pumpen ett sätt att uppmärksamma vattnets värde – utan rent vatten i kranen skulle inte våra samhällen fungera. Det är därför viktigt att vi är rädda om vårt vatten till exempel genom att vi tänker på att inte slösa på kranvatten i onödan och att vi skyddar våra vattentäkter från föroreningar, säger Håkan Falk, tf VD på Norrvatten.

Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, invigde nya Borgmästarängen i Sigtuna den 16 juni. På grund av den rådande pandemin skedde invigningen utan publik och tillhörande folkfest. Nu välkomnas kommuninvånare och besökare – med uppmaning att hålla avstånd och god handhygien – att besöka parken på egen hand.

Olov Holst

Olov Holst vid nya Borgmästarängen i Sigtuna

Här finns dricksvattenpumparna


Norrvatten skänkte dricksvattenpumpar till medlemskommunerna i samband med förbundets 90-årsfirande. Pumpen i Sigtuna är den sjunde i ordningen som installerats i medlemskommunerna. Här finns alla pumparna:

• Gröna gränd, Norrtälje
• Stråket, Råsunda, Solna
• Tornparken, Sundbyberg
• Gjutartorget, Kallhälls centrum, Järfälla
• Esplanaden, Täby
• Torget, Kungsängen, Upplands-Bro
• Borgmästarängen, Sigtuna

Dela sidan