Norrvatten söker laboratoriechef

Publicerad 19 november 2019

Vill du ta ansvar för att leda och utveckla Norrvattens ackrediterade laboratorium? Tjänsten är nyinrättad och du får en nyckelroll hos oss med uppdraget att säkerställa hög kvalitet på vårt dricksvatten.

Norrvattens laboratorium genomför mikrobiella och kemiska dricksvattenanalyser till Norrvatten och till Norrvattens fjorton medlemskommuner. Laboratoriet har en central roll i Norrvattens drift- och egenkontroll av vattenreningsprocessen och i analysen av producerat och distribuerat dricksvatten. Laboratoriet genomför även analyser vid plötsliga händelser till exempel vid läckor på ledningsnätet samt ge underlag för processtöd.  Ett viktigt uppdrag är också att analysera prover från medlemskommunernas egenkontroll och ansvara för samordning av dessa.

För att säkerställa medlemskommunernas framtida behov av dricksvattenförsörjning kommer en utbyggnad av verkets kapacitet och reningsprocesser att ske de närmaste åren. Det kommer att innebära spännande utvecklingsprojekt där laboratoriet får en betydande roll i analysarbetet.

Som laboratoriechef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla Norrvattens laboratorium med budget- och personalansvar för laboratoriets sex kunniga och engagerade medarbetare. Laboratoriet finns på Görvälnverket, i Järfälla, en av Sveriges vackraste arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Du rapporterar till avdelningschefen för kvalitet och utveckling.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi söker

Vi söker dig som har några års erfarenhet av laboratoriearbete varav minst ett par år från ett ackrediterat laboratorium, eller från annan laboratorieverksamhet med höga krav på standardiserade och kvalitetssäkrade arbetsmetoder t e x från processindustri, läkemedelsindustri, medicinteknik eller livsmedelsindustri.

Hög IT-mognad och god systemvana liksom mycket god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift är väsentligt. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och vi ser det som meriterande om du arbetat med kvalitetsledningssystem.

För att lyckas i rollen behöver du ha vilja och förmåga att kommunicera och att skapa och utveckla förtroendefulla samarbeten både internt och externt. Som ledare bygger du en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera och motivera medarbetare och skapa förutsättningar för dem att utvecklas och växa i sina roller. Du är resultatorienterad med förmåga att driva frågor framåt och leder med hjälp av mål som är konkreta, mätbara och relevanta för laboratoriets verksamhet.

Som person är du prestigelös, har hög integritet och ett lösningsorienterat och strukturerat arbetssätt.  Vi söker dig som leder efter våra värdeord: tillit, engagemang och nyskapande.

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till bil. 

Alla Norrvattens medarbetare är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Ansvarsområden

  • att säkerställa att laboratoriet möter Norrvattens nuvarande och framtida krav på analyser av dricksvatten
  • att leda och fördela arbetet inom laboratoriet och ansvar för kortsiktig och långsiktig kompetensförsörjning
  • att driva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete som leder till en effektiv laboratorieverksamhet med hög kvalitet huvudansvar för laboratoriets kvalitetsledningssystem, baserat på SS-EN ISO/IEC 17025:2018
  • systemansvar för laboratoriets instrument med ansvar för förvaltning, underhåll, vidareutveckling samt upphandling och inköp av utrustning
  • många interna kontaktytor samt ansvar för kundkontakter med Norrvattens medlemskommuner och samarbete med VA-organisationer, laboratorier inom andra företag och med universitet.
  • omvärldsbevakning inom området

I rollen ingår även att fram rapporter och beslutsunderlag till de investeringsprojekt som pågår och till kommande utvecklingsprojekt i samband med utbyggnaden av Norrvattens framtida kapacitet.

Ansökan och mer information

Sök tjänsten senast den 18 december via ProAstris webbplats. Intervjuer kommer att ske löpande.

 

Dela sidan