Samling vid pumpen i Täby

Publicerad 03 september 2018

Fredagen den 31 augusti var det officiell invigning av det nya centrumområdet i Täby. Samtidigt invigdes Norrvattens dricksvattenpump som är strategiskt placerad mitt på Esplanaden framför kommunhuset.

Kommunstyrelsens ordförande i Täby, Leif Gripestam, klippte bandet som markerade invigningen av det nya Täby centrum. Arbetet med att utveckla området har pågått i tolv år. Under dessa år har en stor parkeringsplats förvandlats till ett levande område med bostäder, kontor, butiker och ett alldeles nytt kommunhus.

Leif Gripestam lämnade sedan över mikrofonen till Johanna Lindgren som berättade varför Norrvatten skänkt pumpen till Täby kommun. Hon gladdes särskilt över att dricksvattnet, som har en så central plats i människors liv, också fått en central plats i Täby kommun. Johanna passade också på att berätta lite om vilka spännande utmaningar Norrvatten har framför sig.

Det här var den femte Norrvattenpumpen som installeras i en kommun, de övriga fyra finns i Järfälla, Norrtälje, Solna och Sundbyberg.

Dela sidan