Norrvatten söker laboratorieingenjör/kemist

Flygfoto över vattenverket Görvälnverket
Publicerad 03 maj 2024

Vill du arbeta som laboratorieingenjör/kemist inom en samhällsviktig verksamhet på en vackert belägen arbetsplats? Norrvattens laboratorium förstärker nu sin arbetsgrupp med en laboratorieingenjör/kemist.

Laboratoriet, som är ackrediterat enligt SS-EN ISO 17025, är en del av avdelningen Kvalitet och utveckling. Laboratoriet förser Norrvatten med laboratorietjänster samt stödjer Norrvattens medlemskommuner med kontroll och uppföljning av dricksvattenkvaliteten. Laboratoriet är en kritisk del av verksamheten för egenkontroll av vattenreningsprocessen och producerat dricksvatten samt analysverksamhet inom Norrvattens utvecklingsprojekt.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter består till huvuddelen av att genomföra och dokumentera kemiska rutinanalyser på vatten. Analyserna utförs och rapporteras i enlighet med kvalitetssystem och rutiner som gäller för laboratoriet. En annan uppgift kommer att vara att ta driftsprover i vattenverket.

Utöver provtagning och analysarbete ingår övrigt arbete som krävs för att få en välfungerande laboratorieverksamhet, såsom att ta del av kvalitetsledningssystem, läsa och förstå standarder och arbetsbeskrivningar, att provta processkemikalier på vattenverket samt delta vid verifieringar/valideringar av ny utrustning och metoder. Tillsammans med övriga i gruppen kommer du också att arbeta med andra förekommande kringuppgifter på laboratorium samt arbeta i LabWare LIMS. Då arbetsgruppen är liten och vi samarbetar med andra avdelningar, ställer vi höga krav på samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

 • Minst tre års eftergymnasial naturvetenskaplig utbildning, gärna inom kemi
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Kunskaper i/intresse för statistik
 • Kunskaper i/intresse för IT
 • B-körkort

Meriterande kunskaper

 • Erfarenhet av att arbeta på laboratorium
 • Arbete med LabWare LIMS

Personliga egenskaper

 • Ansvarstagande och noggrann.
 • Samarbetsinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.
 • Självgående och strukturerad.
 • Trivas med att både arbeta i grupp och på egen hand
 • Kvalitetsmedveten.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift. Du kommer att vara placerad på Görvälnverket som ligger vid Mälaren i Järfälla kommun. Till Görvälnverket tar du dig lättast med egen bil, då kollektivtrafiken inte når ända fram till oss.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten är en arbetsplats med hög trivsel och verksamheten präglas av tillit, engagemang och nyskapande. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information 

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär. 

Sista ansökningsdag: 2024-06-30

Upplysningar om tjänsten lämnas av Cecilia Bandh, enhetschef Norrvattens laboratorium, 08-505 254 58

Varmt välkommen med din ansökan! 

Dela sidan