Norrvatten söker dokumentationsingenjör

Flygfoto över Görvälnverket
Publicerad 25 juni 2024

Norrvattens produktionsavdelning genomför en satsning för att mer systematiskt utveckla och förbättra den tekniska dokumentationen. Vi är även inne i en fas med att projektera för byggandet av ett kompletterande vattenverk, vilket kommer att ställa stora krav på vår förmåga att hantera teknisk information. Vi behöver därför förstärka vår produktionsavdelning med en dokumentationsingenjör.

Ditt uppdrag

Som dokumentationsingenjör tillhör du produktionsavdelningens enhet för teknik och utredningar. Ditt uppdrag är att handlägga, kravställa och förvalta produktionsavdelningens tekniska anläggningsinformation. I rollen som dokumentationsingenjör har du en viktig roll i det förändringsarbete som pågår.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Bevaka dokumentationsfrågor som sakkunnig och kravställare i investeringsprojekt.
  • Ta emot anläggningsinformationsleveranser från projekt, underhållsåtgärder, ombyggnationer och andra ändringar för granskning och leveranskontroll samt registrering.
  • Förvalta referensbeteckningssystem, anläggningsregister, objektstruktur, underhållsdata samt CE-dokumentation.
  • Hantera systemadministrativa frågor i underhållssystemet och anläggningsinformationssystemet.
  • Utföra ändringar i relationshandlingar i CAD-ritningar.
  • Arbeta med ständiga förbättringar av arbetssätt, processer, rutiner och mallar.
  • Vara användarstöd och vid behov utbilda personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har dokumenterad yrkeserfarenhet inom processindustri eller konsultverksamhet, där arbete med teknisk dokumentation ingått i dina arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av konstruktion eller har jobbat med konstruktionsändringar inom el, maskin eller liknande och behärskar CAD-program.

I den här rollen är B-körkort ett krav.

Meriterande kunskaper

Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med anläggningsregister och system för hantering av anläggningsinformation. Erfarenheter från VA-branschen är också meriterande.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är god analytisk förmåga, att vara lösningsorienterad och strukturerad i sitt arbetssätt. För att lyckas i den här rollen behöver du en god samarbetsförmåga.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Görvälnverket i Järfälla.

Anställning inom Norrvatten innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder ett arbete med en hög grad av påverkan i en kunskapsintensiv organisation med stort engagemang och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På Norrvatten arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten.

Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Omkring 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 70 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Ansökan och mer information

Norrvatten använder Visma Recruit för att hantera jobbansökningar. Du söker jobbet genom ett webbformulär.

Sista ansökningsdag: 2024-08-18

Låter tjänsten intressant så skicka in din ansökan snarast. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Johannes Flink, teknisk chef som nås via 079-143 26 84 eller johannes.flink@norrvatten.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan